Debitare teava laser

Avantajele Debitarii cu LASER

Metodele tradiționale de tăiere a țevilor sunt, în principal, manuale: tăierea cu ferăstrăul, tăierea cu mașină de tăiat, extrudarea cu role, tăierea cu roți abrazive și tăierea prin sudare cu gaz etc.

Aceste metode de prelucrare au, ca dezavantaje, eficiența reduse de tăiere și intensitatea ridicată a muncii, în timp ce tăierea cu laser a tevilor este utilizată pe scară largă în domeniul industrial datorită rapidității, eficienței și a unei bune prelucrări.

Odată cu dezvoltarea științei, tehnologiei și industriei, componentele din țevi au fost utilizate pe scară largă în multe sectoare industriale, cum ar fi producția de avioane, mașini de inginerie, transport, petrochimie, agricultură industrială și creșterea animalelor.

În producția reală, tevile au avantajul unui cost de producție scăzut, formabilitate bună, greutatea ușoară a pieselor structurale și economisirea de materiale, astfel încât debitarea țevilor are o poziție importantă în domeniul industrial.

Deoarece forma, dimensiunea și aplicabilitatea țevilor sunt diferite, iar tăierea lor este supusă unor factori precum calitatea prelucrării, este esențial să optați pentru echipamente de prelucrare performante și metode de prelucrare eficiente.

Prin urmare, combinația dintre tăierea țevilor și tehnologia laser are nenumărate avantaje, cele mai importante fiind:

 

Avantajele Debitarii cu Laser a Țevilor

 

  1. Reducerea operațiunilor secundare în tăierea țevilor

Tăierea unei țevi cu o lamă fizică lasă adesea așchii de metal și imperfecțiuni pe marginea tăiată. Aceste probleme ar necesita procese suplimentare de curățare și modelare pentru a pregăti țevile pentru folosirea ulterioară.

Cu toate acestea, atunci când utilizați o mașină de debitat țevi cu laser, prevăzută cu un dispozitiv de protecție împotriva reziduurilor, nu numai că marginile sunt practic perfecte, ci și zgura din procesul de tăiere poate fi colectată și ținută departe de produsul prelucrat. Acest lucru elimină necesitatea acestor două procese.

În timp ce o mașină tradițională de tăiat cu laser ar putea, de asemenea, să creeze tăieturi curate, designul său nu ar permita fixarea țevii, ceea ce ar însemna să fie nevoie să tăiați o bucată plată de metal și apoi să o treceți printr-o rolă sau o presă de frână (depinzand dacă doriți un exterior rotunjit sau pătrat). Folosind un utilaj profesionist de debitare cu laser a țevilor, aceasta problema este evitată din start.

 

2) Puncte de tăiere rezistente

Un alt avantaj al folosirii unei mașini de tăiat țeava cu laser, în afară de crearea unor tăieturi mai fine, este că nu trebuie aplicată nicio forță mecanică tăieturii. În mod normal, un poanson CNC sau o altă mașină ar sparge materialul tăiat prin forță fizică, cauzând stres mecanic materialului din jur și slăbindu-l ușor. Folosirea unui tăietor cu laser ajută la asigurarea faptului că tevile sunt mai rezistente în punctul de tăiere decât ar fi dacă ar fi folosite unelte fizice de tăiere.

3) Diversitatea procedeelor de tăiere

Mașinile CNC permit un grad ridicat de control și precizie pentru multe sarcini – iar tăierea cu laser controlată CNC nu face excepție. În loc să facă pur și simplu tăieturi verticale, mașinile de tăiat tevi cu laser pot fi folosite pentru a face tăieturi unghiulare, fante, gravare, tăieturi teșite și multe altele, în funcție de echipament.

În timp ce tăietoarele cu laser tradiționale pot face și multe dintre aceste sarcini, ele nu sunt optimizate pentru a face acest lucru cu obiecte cilindrice.

Alte avantaje semnificative ar fi faptul poziția de tăiere și temperatura pot fi controlate cu precizie, ceea ce favorizează automatizarea și producția inteligentă.

În plus, în comparație cu metodele tradiționale de prelucrare, eficiența de tăiere poate fi mărită de 8 până la 20 de ori, costul de prelucrare poate fi redus cu 70% până la 90%, iar pierderea de material poate fi redusă cu 15% până la 30%.

Totodata, zgomotul tăierii cu laser este scăzut, iar impactul asupra mediului este, de asemenea, mic.

Metodele convenționale de prelucrare care necesită procese secvențiale multiple pentru a finaliza prelucrarea pot fi realizate prin tăiere cu laser pe același echipament.

In concluzie, debitarea cu laser a tevilor este cea mai eficienta metoda de prelucrare din punct de vedere al rezultatelor, timpilor de producție și a costurilor implicate.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *