Gravura cu LASER

 
Gravura cu LASER este un procedeu foarte precis si eficient de inscriptionare a materialelor cu tipare si imagini variate ca tip si complexitate.

La MYCNC, oferim servicii de gravura LASER pentru piese din otel, inox, aluminiu, cupru, piese de metal sau piese metalice vopsite.

Cum Se Realizeaza Gravura LASER?


In timpul procesului de gravare cu laser, grafica pentru inscriptionare este tradusa cu ajutorul unui program special, pentru a putea fi interpretata si redata de utilajul cu LASER. Apoi, fasciculul laser este concentrat si deplasat pe suprafata materialului, generand prin topire si vaporizare marcaje ce formeaza modelul presetat.

Aceste marcaje au adancimi diverse, de la cativa micrometri la cativa milimetri in cazul prelucrarilor in mai multe straturi. Totodata, culoarea acestor marcaje este determinata de tipul de material pe care se realizeaza gravura LASER, variind intre alb, gri, maro sau negru.

In cazul obiectelor de metal vopsite sau anodizate, stratul de vopsea este indepartat in timpul gravarii, dezvaluindu-se, astfel, culoarea metalului.

 

Avantajele Gravarii cu LASER


Realizata cu ajutorul unor utilaje moderne, capabile sa redea cu fidelitate modele si imagini complexe, gravarea cu laser prezinta o serie de avantaje de neegalat, cum ar fi:

  • Calitatea graficii redate este extrem de ridicata, putand fi gravate imagini foarte detaliate, cu o rezolutie de pana la 1200 dpi;
  • Precizie de neegalat, mai ales in cazul detaliilor fine, a imaginilor de mici dimensiuni si a materialelor delicate;
  • Durabilitatea lucrarii: marcajele realizate prin gravura laser au o rezistenta ridicata la stergere si intemperii;
  • Rapiditatea executiei: avand frecvente de repetare ridicate si timpi redusi de ciclu, gravarea cu laser este cea mai rapida si eficienta metoda de inscriptionare a materialelor;
  • Versatilitate: gravura laser se poate realiza pe o mare varietate de materiale si dimensiuni. Totodata, procedeul este ideal atat pentru obtinerea unor obiecte unicat sau personalizate, cat si pentru productia in masa;
  • Protectia mediului: in urma gravarii cu laser nu rezulta noxe sau reziduuri, iar pierderile de material sunt inexistente.

 

De Ce Sa Alegeti Serviciile MYCNC.RO?


Echipa noastra de profesionisti va pune la dispozitie aparatura profesionala de gravare laser alaturi de o gama completa de servicii la cele mai inalte standarde.

Garantam ofertare rapida, timpi de productie scurti si un raport excelent calitate-pret astfel incat sa va puteti realiza proiectele in cel mai eficient mod posibil.