Vopsire Electrostatica


Vopsirea in camp electrostatic sau, pe scurt, vopsirea electrostatica, este o metoda moderna si eficienta de aplicare a vopselurilor ce consta in pulverizarea unei pulberi fine pe suprafata unui material.

La MYCNC, oferim servicii de vopsire in camp electrostatic, cu orice culoare RAL solicitata. Dimensiune cuptor: 4000L x 1000l x 2400i mm.

Cum Se Realizeaza Vopsirea Electrostatica?


Vopsirea in camp electrostatic se realizeaza in trei etape, primul pas constand in pregatirea suprafetei prin curatarea temeinica a acesteia cu scopul de a elimina murdaria, uleiurile sau reziduurile industriale si de a-i creste aderenta. In aceasta etapa pot fi implicate diverse metode de degresare, cizelare, sablare si clatire.

A doua etapa implica aplicarea vopselii sub forma de pulbere cu un pistol special. Acesta da pulberii o incarcatura electrica pozitiva apoi, cu ajutorul unui jet de aer comprimat, o pulverizeaza pe suprafata de lucru impamantenita.

Etapa finala presupune incalzirea materialului proaspat vopsit intr-un cuptor cu convectie sau infrarosii, la o temperatura specifica si pentru o durata de timp in concordanta cu specificatiile producatorului de pulbere. Astfel, stratul de pulbere se topeste si reactioneaza chimic, formand un invelis uniform si rezistent de vopsea.

 

Avantajele Vopsirii in Camp Electrostatic

 
Din ce in ce mai solicitata, in special in industria auto dar si cea a produselor electrocasnice, vopsirea electrostatica are nenumarate avantaje, in special fata de vopsirea conventionala. Printre acestea se enumera: 

  • Rezistenta superioara la coroziune, abraziune, factori chimici si conditii meteo;
  • Durata mare de viata in raport cu metodele conventionale de vopsire;
  • Aplicare usoara, rapida si uniforma, fara acumulari sau scurgeri;
  • Consum redus de materie prima;
  • Cea mai ecologica metoda de acest tip, emisiile de CO2 si compusi fiind minime;

 

De Ce Sa Alegeti Serviciile MYCNC.RO?


Echipa noastra de profesionisti va pune la dispozitie aparatura profesionala de vopsire electrostatica alaturi de o gama completa de servicii la cele mai inalte standarde.

Garantam ofertare rapida, timpi de productie scurti si un raport excelent calitate-pret astfel incat sa va puteti realiza proiectele in cel mai eficient mod posibil.